En
Русский
 
please wait...


Вие сте тук: Queen Bee

Queen Bee

Арт-инсталация, която шокира със своята смелост, но едновременно с това носи пречистващата сила на природата и обновлението на обществото и човека. В началото на месец април в музея на фантастичните изкуства Palaise Palffy във Виена дизайнерката Нури Димитрова представи новия си моден проект "Queen bee".  Моделите са изцяло вдъхновени от символа на кралските особи – пчелата и са изработени в медната гама с акцент от ръчно пришита черна, френска дантела, която придава аристократизъм на моделите. Тук е и пчелата в очакване на утрешния ден и пчелата, хранеща човешката души и златистият дом на пчелата и пчелата стража.  
 

#В медиите

 

БНТ - Скулптури с восъчни корони сред истински пчели

Дизайнерката Нури Димитрова покори виенската публика с провокативна арт-инсталация в двореца Палфи. “Златната” колекция е вдъхновена от символа на кралските особи – пчелата. Нестандатрните си идеи дизайнерката представи чрез скулптури с восъчни корони, разположени сред истински пчели. В двореца, в който за прърви път Моцарт свири пред отбрана публика присъстваха известни личности от артистичните среди.

Повече по темата гледайте във видеото по БНТ! http://bnt.bg/news/kultura/skulpturi-s-vosa-chni-koroni-sred-istinski-pcheli

Nova - Нури Димитрова с арт инсталация във Виена

След успеха на проекта „Нурология” през 2013 г. у нас, дизайнерката Нури Димитрова пожъна успех на виенската сцена.
На 2 април в Пале Палфи във Виена проф. д-р Райнер Бишоф откри новата й арт инсталация “Queen Bee”.  И този път младата дизайнерка залага на провокативното и нестандартното.

Повече по темата гледайте във видеото по Nova tv! http://novanews.bg/news/view/2014/04/04/72222/нури-димитрова-с-арт-инсталация-във-виена/

Списание ЕВА

В началото на месец април в музея на фантастичните изкуства Palaise Palffy във Виена дизайнерката Нури Димитрова ще представи новия си моден проект "Queen bee". И този път марката ще заложи на представянето на дрехите без манекени. Концепцията е изградена върху идеята скулптури „да поемат“ тежестта на короната.

Не само модният проект "Queen bee", но и цялата арт-инсталация ще бъде шокираща със своята смелост. В залите на Palaise Palffy освен скулптурите и разпръснати манекени на същата тематика, ще присъства и символът, от който Нури черпи вдъхновение за кралската си колекция - истински терариум с пчели.

Списание ЕВА http://eva.bg/article/23546-Nuri-Dimitrova-i-pchelite

Виена

Април
2014

Queen Bee - жива инсталация

Виена

Palaise Palffy

Филм